غذاهای محلی

معرفی ۶ غذای محلی سمنان

0
غذاهای محلی سمنان

ایران دارای غذاهای متفاوت و خوشمزه ای در هر منطقه است که به صورت محلی و سنتی طبخ می شوند.همراه پیلاپیلا باشید تا در مورد غذاهای محبوب و خوشمزه سمنان اطلاعاتی را بدست آورید.

غذاهای محلی سمنان

سرفصل ها

۱.خورشت هویج و پسته
۲. چرتمه پلو
۳.سبزی‌ پلو دامغان
۴.ته چین گوشت گرمسار
۵. کله جوش سمنانی
۶. مانی پلو

۱.خورشت هویج و پسته

در استان سمنان خورشت هویج و پسته که نوعی غذای محلی است تهیه و طبخ می‌شود که محبوبیت فراوانی در کل کشور دارد. از انواع مغز‌ها مانند بادام، گردو و پسته در تهیه غذاهای اصیل ایرانی بسیار استفاده می شود که ایجاد طعم و عطری بی نظیر و ارزش غذایی آن را دو چندان خواهد کرد. از ترکیب گوشت سینه ی مرغ، هویج، پیاز ، زعفران ، نمک ، فلفل ، شکر، آبغوره ، برنج ، روغن حیوانی و خلال پسته این غذای بومی و اصیل تهیه می شود .

۲. چرتمه پلو

از غذاهای لذیذ و سنتی استان سمنان چرتمه پلو می باشد .این غذا از اعضای درونی بدن گوسفند تهیه و طبخ می‌شود . چرتمه پلو نوعی خورشت بومی و سنتی است که معمولا در کنار برنج مورد استفاده قرار می‌‌ گیرد مواد اولیه‌ این غذا جگر سیاه ، دنبه ، سیر، ماست ، نمک و ادویه ‌های مخصوص می باشد .

۳.سبزی‌ پلو دامغان

سبزی پلوی دامغان یکی از غذاهای بومی و سنتی سمنان می باشد که با استفاده از برنج ، سبزی پلویی ، بادمجان ، روغن حیوانی ، کره، سماق ، ادویه ، زعفران و کدوحلوایی آن را طبخ می کنند.

۴.ته چین گوشت گرمسار

نوعی چلوگوشت بومی با طعمی لذیذ که طرفداران بسیاری را دارد ته چین گوشت گرمسار است . این غذا با ترکیب برنج ، گوشت تازه‌ی بره ، نمک ، فلفل ، پیاز، کشمش ، روغن ، گرد لیمو و زعفران درست می شود . این غذا به دلیل داشتن گوشت قرمز از چربی و کالری و انرژی بسیار بالایی دارد .

۵.کله جوش سمنانی

کله جوش که غذایی است بسیار خوشمزه و محبوب  با نام‌ های کشک کله جوش و اشکنه کل جوش نیز شناخته می‌شود ، در اصل غذای محلی استان مازندران است . با تغییراتی در دستور پخت استان مازندران استان سمنان نیز کله جوش مخصوص به خود را دارد. این کله جوش با نام کله جوش سمنانی شناخته شده است . در تهیه کله جوش سمنانی از بادمجان ، کشک ، پیاز، رب گوجه فرنگی ، نعنای خشک ، آب ، روغن حیوانی یا روغن جامد ، نمک و زرد چوبه و فلفل استفاده می ‌کنند.

۶. مانی پلو

مصرف مواد غذایی مثل برنج، حبوبات و گوشت‌ حیوانات (گوسفند، گاو، مرغ، مرغابی، بوقلمون و ماهی)، از عمده‌ترین مواد اولیه‌ی غذایی در تهیه‌ی انواع خورشت، پلو، سوپ، آش و حلیم اصیل ایرانی و از مشخصه‌های بارز رژیم غذایی مردم کشور ایران  است.
مانی‌پلوی  شهر دامغان از توابع استان سمنان، یکی دیگر از غذاهای اصیل بومی و سنتی و بسیار خوشمزه و خوش عطر و بو  این خطه از کشور است که طعمی لذیذ و دوست داشتنی  و عطر و رنگی  دلپسند دارد. بانوان و مادران هنرمند و خوش‌سلیقه‌ی دامغانی با استفاده از موادی مانند لپه، برنج، کشمش پلویی، زرشک سیاه، زعفران، گوشت خورشتی، رشته‌ی پلویی، پیاز، روغن، زیره‌ی سیاه (در صورت تمایل می‌توان آن را حذف کرد)، نمک و زردچوبه به تهیه و طبخ مانی پلوی مخصوص شهرشان می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنیم حتما پس از سفر به استان سمنان و بازدید از شهرستان زیبا و محبوب دامغان، مانی‌پلوی مشهور این سرزمین را تهیه و میل کنید.
در تنظیم و تهیه‌ی این مقاله، سعی شد تا مشهورترین و پرطرفدارترین و دوست داشتنی ترین غذاهای محلی و سنتی استان سمنان را به شما معرفی کنیم. اگر علاقه‌مند به شیرینی‌های خوشمزه  و نان‌های مطبوع  محلی این استان نیز هستید، منتظر مقالات بعدی پیلا پیلا باشید. قطعا نظرات گرم و سازنده‌ی شما، تاثیری شگرف و بارز در بهتر شدن این قبیل مقالات خواهد داشت.
مانی پلو از غذاهای شناخته شده و سنتی دامغان است. دامغان در منطقه‌ی کویری، در استان سمنان واقع شده و معمولاً غذاهای پرانرژی این شهر به گونه‌ ای است که بدون گوشت نیز تهیه می ‌شود.

نتیجه گیری

غذاهای محلی سمنان بسیار متنوع می باشند و ما فقط بخش کوچکی از آن را برای شما مثال زدیم . در بسیاری از رستوران های سنتی سمنان این غذاها با بهترین طعم و مزه سرو می شوند و مورد استقبال بسیاری از گردشگران می باشند. از شما همراهان همیشگی پیلاپیلا تقاضی داریم تا تجربیات خود را راجع به غذاهای محلی سمنان در اختیار ما قرار دهید.

معرفی ۱۲ غذای محلی ارومیه

مقاله قبلی

جشنواره یا فستیوال آب تایلند چگونه برگزار می شود ؟

مقاله بعدی

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر در غذاهای محلی