غذاهای محلی

معرفی غذاهای سنتی شیراز

0

شیراز همانند سایر نقاط ایران به دلیل تاریخچه کهن خود، غذاهای سنتی زیادی دارد، اما چیزی که باعث تمایز آن با غذاهای سنتی سایر شهرهای ایران می‌شود را می‌توان خوش آب و رنگ بودن غذاها دانست. گردشگرانی که غذاهای سنتی شیراز را میل کرده‌اند، امکان ندارد طعم و رنگ آن را فراموش کنند. در ادامه با معرفی غذاهای بسیار خوشمزه سنتی شهر شیراز که بیشتر آن‌ها شیرین هستند، همراه شما خواهیم بود.

۱. شیرازی پلو

شیرازی پلو ازغذاهای سنتی شیراز

اگر اقوام یا دوستان شما شیرازی هستند و در تعطیلات قصد دارید به خانه آن‌ها بروید، قطعا یکی از غذاهایی که سر سفره خواهید دید، شیرازی پلو است. این غذای خوش رنگ و بو می‌تواند اشتهای شما را باز کرده و خستگی سفر را از تن بیرون کند. در حقیقت شیرازی پلو از مهم‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای سنتی شیراز به حساب می‌آید که با یک بار میل کردن آن، به هیچ عنوان نمی‌توانید طعم فوق‌العاده و بی‌نظیر غذا را فراموش کنید.

شیرازی پلو ترکیبی از مرغ، برنج، بادمجان، زرشک، ماست، زعفران و ادویه‌جات مختلف بوده که هر کدام به تنهایی می‌توانند طعم غذا را دگرگون کنند. توجه داشته باشید که خوردن شیرازی پلو در کنار سالاد شیرازی، لذت‌بخش‌تر است و می‌تواند باعث افزایش اشتهای شما شود.

۲. شکر پلو

یکی دیگر از غذاهای شیرین و همیشگی شیرازی‌ها را می‌توان شکر پلو معرفی کرد. از نام این غذای سنتی شیراز می‌توان شیرین بودن و وجود شکر در آن را متوجه شد. در صورتی که علاقه‌مند به خوردن غذاهای شیرین هستید و با این مسئله مشکلی ندارید، قطعا شکر پلو می‌تواند بهترین غذای شیرینی باشد که تاکنون میل کرده‌اید.

شکر پلو با ترکیبی از شکر، برنج، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و خلال پسته به همراه زعفران تهیه می‌شود. وجود زعفران در غذا باعث می‌شود که رنگ و بوی بسیار خوبی بگیرد. هنگامی که یک غذا خوش رنگ و بو باشد، خوردن آن هم لذت‌بخش خواهد بود و تمام غذاهای سنتی شیراز با این ویژگی مهم طبخ می‌شوند.

بد نیست بدانید شکر پلو در مجالس و ایام مبارک ماه رمضان به عنوان اصلی‌ترین غذای نذری به حساب می‌آید که معمولا با خورشت قیمه هم میل می‌شود. در صورتی که به شیراز سفر کردید، خوردن یکی از اصیل‌ترین غذاهای سنتی شیراز یا بهتر بگوییم، شکر پلو را فراموش نکنید.

رب پلو از غذاهای سنتی شیراز

رب پلو را می‌توان یکی از لذیذترین و در عین حال، ساده‌ترین غذای سنتی شیراز معرفی کرد که طرفداران زیادی دارد. این غذای سنتی را می‌توان بیشتر وقت‌ها روی سفره مردم خونگرم شیراز دید. برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر و پیاز از مهم‌ترین مواد اولیه رب پلو هستند.

طبخ این غذا کار سختی نیست و می‌توانید به راحتی آن را تهیه کنید، اما نکاتی دارد که باید مدنظر قرار دهید. در صورتی که به شیراز سفر کردید و رابطه خوبی با مصرف گوشت ندارید، می‌توانید رب پلو را امتحان کنید و از طعم لذیذ این غذای خوش رنگ، لذت ببرید.

۴. قورمه به

قورمه به شیراز

قورمه به از دیگر غذاهای سنتی شهر شیراز بوده که طعم شیرین و دلپذیری دارد. همانطور که از نام این غذا پیداست، میوه به از مهم‌ترین مواد اولیه آن به حساب می‌آید. شاید فکر کردن به این که یک به در خورشت قرار دارد، تعجب‌بر‌انگیز باشد، اما تاثیر چشمگیری در خوشمزه شدن این غذا خواهد داشت.

گوشت گوسفند، به، شکر، پیاز، لپه خام، زعفران دم کرده، آبلیمو، زردچوبه، نمک و فلفل از مهم‌ترین مواد اولیه و موردنیاز طبخ قورمه به هستند که در کنار هم، یک غذای خوش رنگ و بو را تشکیل می‌دهند.

در صورتی که به شیراز مسافرت کردید یا غذاهای شیرین را می‌پسندید، حتما قورمه به را میل کنید و با یادگیری روش تهیه این غذای سنتی شیرازی، آن را در خانه و برای خودتان طبخ کنید.

کوفته هلو شیرازی

با این که نام کوفته با نام شهر تبریز گره خورده است، اما باید بدانید کوفته هلو هم یکی از غذاهای سنتی خوشمزه شیراز است که طرفداران بسیار زیادی هم دارد. طعم فوق‌العاده و دلنشین کوفته شیرازی می‌تواند نظر هر گردشگری را به خود جلب کند.

 

هویج، پیاز، تخم مرغ، آرد نخودچی و گوشت چرخ کرده را می‌توان به عنوان مهم‌ترین مواد اولیه این کوفته معرفی کرد. به دلیل پیوند خوردن نام هلو با نام کوفته، ممکن است اینگونه برداشت شود که میوه هلو در این غذا وجود دارد، اما اثری از میوه هلو در این کوفته نیست. در حقیقت وجود نام هلو به دلیل شکل ظاهری کوفته و رنگ غذا است.

ظاهر بسیار دلنشین و عطر فوق‌العاده کوفته هلو می‌تواند دو عامل ترغیب شما برای میل کردن این غذای شیرازی باشد. میل کردن این غذای خوشمزه در کنار سالاد شیرازی، لذت‌بخش است. پیشنهاد می‌کنیم در سفر خود به شیراز، کوفته هلو را به عنوان یکی از غذاهای سنتی این شهر زیبا، تهیه کرده و میل کنید.

 

۶. کوفته سبزی شیرازی

کوفته سبزی شیرازی را می‌توان به عنوان یکی دیگر از غذاهای سنتی این شهر به حساب آورد که طعم و عطر دلنشین آن، فوق‌العاده است. این کوفته در مقایسه با سایر کوفته‌ها، اندازه بزرگ‌تری دارد. خوردن این غذای سنتی شیراز در کنار سبزیجات و نان داغ، واقعا لذت‌بخش است.

گوشت چرخ کرده، پیاز، نخود، ترخون، گشنیز، شوید، مرزه و تره از مهم‌ترین مواد اولیه به منظور تهیه این کوفته خوشمزه به حساب می‌آیند. این غذای سنتی شیراز برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند، گزینه بسیار خوبی است.

دمپختک به عنوان یکی از غذاهای نام آشنا و پر آوازه شیراز شناخته می‌شود که در سراسر ایران، طرفداران خاص خود را دارد. عدس، هویج، برنج، کلم پیچ، تره، جعفری، شوید، ریحان و ادویه‌جات از مهم‌ترین مواد اولیه برای طبخ این غذای سنتی شیراز هستند.

این غذای سنتی شیراز را می‌توان در تمام فصل‌های سال و به ویژه زمستان، طبخ کرد و از خوردن آن، لذت برد. بد نیست بدانید گردشگران زیادی هستند که شیراز را به دمپختک آن می‌شناسند. در صورتی که به این شهر سفر کردید، تهیه دمپختک و خوردن آن را فراموش نکنید.

۸. یخنی نخود

یخنی نخود یا نخود پخته شده همان آبگوشت بوده که یکی از غذاهای سنتی شیراز به شمار می‌رود. یخنی نخود از نخود، سیب‌زمینی، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می‌شود و طعم لذیذ آن، همیشه در یاد شما خواهد ماند.

این غذای سنتی شیراز را با نان داغ و سبزی خوردن میل کنید و لذت ببرید. تهیه این غذا کار سختی نیست و می‌توانید آن را در خانه خود هم به راحتی طبخ کنید، اما پیشنهاد می‌کنیم در سفر خود به شیراز، حتما این غذا را صرف کنید.

 

۹.کلم پلو شیرازی

 

یک غذای محلی که با اینکه از غذاهای سنتی شیراز است اما در شهرهای دیگر هم درست می شود. مواد لازم برای درست کردن این غذا کلم قمری، برنج، پیاز، آرد نخود چی، گوشت چرخ‌ کرده و سبزی است. عطر این غذا از سبزی های معطر آن می آید که شامل شوید، تره، ریحان و ترخون است. در این غذا مواد مقوی زیادی به کار می رود که آن را از سالم ترین غذاها کرده و اگر از طرفداران غذاهای سالم و مقوی هستید می توانید با خیال راحت آن را میل کنید. دستور پخت این غذا خیلی راحت است. به طوری که می توانید به راحتی آن را در خانه درست کنید و از عطر و طعم بی نظیرش لذت ببرید به خصوص اینکه خوردن این غذا به ماست و سبزی خوردن خیلی می چسبد.

هوای سفر

مقاله قبلی

تاریخچه سفر

مقاله بعدی

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر در غذاهای محلی