غذاهای محلی

خوشمزه ترین مقصد های دنیا

0

بعد از این‌که به مقصد می‌رسیم، اولین کار ممکن پیداکردن رستورانی است که با یک غذای مفصل و خوردنی خوشمزه خستگی سفرمان را بشورد و ببرد. عده‌ای ترجیح می‌دهند همان غذاهای همیشگی خود را میل کنند و عده‌ای عاشق ماجراجویی‌های خوشمزه هستند! برای این افراد مقصدهایی معروفی در جهان وجود دارند که طرفداران خاص خود را دارا هستند. این روزها هم که «گردشگری غذا» به نامی آشنا برای دوست‌داران غذاهای متنوع از ملل مختلف جهان تبدیل شده است، بر آن شدیم تا با پیلاپیلا سری به خوشمزه‌ترین مقصدهای دنیا بزنیم، در ادامه با ما همراه باشید چون قصد داریم ۸ مقصد جهان با غذاهای خوشمزه را به شما معرفی کنیم.

 

 

 

اتریش؛ شنیسل

«شنیتسل وینی» (Wiener Schnitzel) به‌طور سنتی با گوشت گوساله، آرد، تخم‌مرغ و آرد سوخاری تهیه و در روغن سرخ می‌شود؛ اما اغلب از گوشت حیوانات اهلی همچون مرغ و بوقلمون نیز برای تهیه‌ی آن استفاده می‌کنند. این غذا را می‌توان با سالاد سیب‌زمینی و ژله انگور قرمز سفارش داد. در شهر وین، این غذا را از قدیم همراه با سالاد و پیش‌غذای سیب‌زمینی (معمولا سالاد سیب‌زمینی یا سیب‌زمینی ریز کبابی) سرو می‌کنند.

شنیتسل گوشت گوساله در منوی غذای تمام رستوران‌های کشور اتریش به چشم می‌خورد که تنوع پخت‌ زیادی دارد؛ برای مثال آن را در خمیر کورن فلکس و کوردون بلوی فرانسوی می‌پزند. شنیتسل، یک نام آلمانی میانه است که اولین بار در سال ۱۸۴۵ برای آن استفاده شد.

 

 

 

 

آذربایجان؛ دلماسی یا دلمه

دُلمه، خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. دلمه کلمه‌ای ترکی به معنی «پُرشده» است و می‌توان آن را با برگ انگور، فلفل دلمه، کدو، گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد. جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۱۷، دلمه را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رساند.

در آذربایجان هم مثل ایران انواع و اقسام دلمه وجود دارد؛ اما دلمه برگ مو و دلمه اوچ باجی (سه خواهر) از پرطرفدارترین و شناخته‌شده‌ترین آن‌ها به شمار می‌روند. برگ کلم، برگ مو یا بادمجان را با گوشت، برنج، حبوبات یا سبزیجات پر می‌کنند و سپس می‌پیچند. در کنار این غذا معمولا از سس سیر، ماست یا شیر ترش دَلَمه استفاده می‌کنند.

 

 

 

 

بلژیک؛ مولِس فریتِس

هرسال بین ماه‌های سپتامبر تا فوریه (شهریور تا بهمن) حدود ۳۰ میلیون تن سیب‌زمینی سرخ شده و صدف رودخانه‌ای در بلژیک خورده می‌شود و از آنجا که محبوب‌ترین غذا بلژیک حساب می‌آید، رستوران‌های زیادی آن را به‌طور ویژه سرو می‌کنند. این غذا «مولِس فریتِس» (Moules-frites) نام دارد و از صدف تازه تشکیل شده است که در روغن زیتون، سیر، آویشن و موسیر پخته و در کنار سیب‌زمینی سرخ شده سرو می‌شود. مایونز یا خامه ترش تازه با طعم سیر از همراهان معمول این غذا هستند. اگر از علاقه‌مندان به غذاهای دریایی هستید، حتما از طعم لذیذ صدف‌های این غذا خوشتان خواهد آمد.

 

 

 

 

گینه استوایی؛ سوکوتاش یا خوراک ذرت

«سوکوتاش» (Succotash) یا خوراک ذرت، از لوبیای لیما یا سایر لوبیاها آماده می‌شود. از دیگر مواد تشکیل‌دهنده‌ی این غذا می‌توان به گوشت گاو نمک‌سود، سیب‌زمینی، شلغم، گوشت نمک‌سود، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ی رنگی و بامیه اشاره کرد که ممکن است در این غذا به کار برود. ترکیب حبوبات و سبزیجات، غذایی غنی از اسیدهای آمینه ضروری به وجود می‌آورد. با توجه به اینکه سوکوتاش، غذایی نسبتا ارزان است و مواد آن به‌راحتی در دسترس هستند، این غذا در دوران رکود بزرگ در ایالات متحده آمریکا بسیار پرطرف‌دار شد.

گاهی وقت‌ها خوراک یادشده را به‌شکل کسرول تهیه می‌کنند که اغلب به‌صورت لایه‌ای ترد در رویه‌ی آن و یک پای سنتی لذیذ در بخش زیری است. کسرول به غذایی گفته می‌شود که در یک ظرف بزرگ با دیواره عمیق در فر پخته شده و در همان ظرف هم سرو می‌شود.

 

 

 

 

گرجستان؛ خاچاپوری

«خاچاپوری» (Khachapuri) یک نوع پای پنیر است که با خمیر و پنیر تهیه می‌شود و از دو کلمه‌ی گرجی خاچا (نوعی پنیر) و پوری (نان) تشکیل شده است. نان را با لایه‌ای از پنیر سولگونی می‌پزند و پیش از سرو تخم‌مرغ و کره‌ روی آن می‌ریزند. این غذا آن‌قدر محبوب است که روی میز بیشتر خانواده‌های گرجی به چشم می‌خورد و یکی از غذاهای ملی گرجستان است که به‌خاطر اهمیت زیادش برای مردم این کشور، جزوی از فرهنگ این منطقه به شمار می‌رود.

خاچاپوری انواع مختلفی دارد و در هر منطقه‌ی گرجستان، نوع خاصی از آن را درست می‌کنند که از نظر شکل و مواد اولیه با هم فرق دارند. از انواع خاچاپوری می‌توان به ایمرولی، خابیزگینا، آجارولی، اسوانوری، مگرولی، آچما، باچولبی و گورولی اشاره کرد.

 

 

 

 

ایران؛ چلوکباب

«چلو کباب» (Chelo Kebab) از دوران قاجار به بعد در سفره‌ی غذایی ایرانیان جا باز کرد و شامل گوشت چرخ‌کرده‌ی بره یا گوساله است که به‌صورت استوانه‌ای به سیخ کشیده و کباب شده و همراه با برنج زعفرانی و گوجه‌ی کبابی سرو می‌شود. سماق قرمز یا سماق قهوه‌ای، ادویه کباب هستند که دلیل استفادهی آن روی کباب این است که هنگام کباب‌شدن گوشت، کمی مواد سمی در آن تولید می‌شود که سماق این سم را از بین می‌برد.

واحد شمارش چلوکباب «دست» است. یک دست چلوکباب معمولا به یک بشقاب پر از پلو، کباب برگ (یک سیخ) یا کوبیده (دو سیخ) می‌گویند که همراه با گوجه فرنگی کبابی، سماق، پیاز و نوشیدنی (معمولا دوغ) سرو می‌شود. از انواع کباب‌ها می‌توان به کباب برگ، کوبیده، چنجه، شیشلیک و سلطانی اشاره کرد.

 

 

 

 

 

استرالیا؛ پای گوشت

«پای گوشت» (Meat Pie)، نوعی غذا است که گوشت و پیاز سرخ شده، قارچ، انواع سبزیجات و غیره در داخل خمیر پای قرار می‌گیرد و روی آن را با برس آشپزی معمولا تخم‌مرغ می‌مالند و در داخل فر می‌پزند. هنگام سرو هم روی آن را با سس کچاپ می‌پوشانند.

مردم استرالیا اغلب هنگام پیک‌نیک، این غذا را درست می‌کنند؛ چراکه هم تهیه‌ی آن آسان است و هم به‌راحتی خورده می‌شود. این فست فود باستانی اکنون به نماد استرالیا تبدیل شده است؛ به‌طوری که هر استرالیایی به‌طور متوسط سالانه ۱۲ پای گوشت می‌خورد که در طول سال به رقم ۲۷۰ میلیون پای می‌رسد.

 

 

 

 

ترکیه؛ کباب ترکی

کباب ترکی از خوشمزه‌ترین و معروفترین غذاهای فست‌فودی جهان است که در ایران هم سرو می‌شود و از هر سنی با هر نوع سلیقه‌ای را می‌تواند راضی کند. اما اسم این غذا خود ریشه‌اش را لو می‌دهد؛ کباب ترکی!
باور کنید که این غذا تنها یکی از صدها غذای خوشمزه ترکی است. ترکیه یکی دیگر از شهرهایی است به عنوان مقصدی خوشمزه در جهان انتخاب می‌شود و همگان خوب می‌دانند که غذاهای ترکی از غذاهای معروف در دنیا هستند. در میان شهرهای خوش آب‌ورنگ ترکیه، آنتالیا با قرارگرفتن در کرانه دریای مدیترانه و داشتن انواع غذاهای محلی بسیار خوش می‌درخشد.
آنتالیا که یکی از بزرگ‌ترین شهرهای ترکیه است، معروف‌ترین غذاهای دنیا را دارد که بیشتر آن‌ها یادگاری از دوره عثمانی هستند. انواع محصولات دریایی، میوه و سبزیجات تازه و انواع غذاهای ترکی و عثمانی همگی بخشی از جذابیت‌های گردشگری در ترکیه به شمار می‌روند.

داستان یک فاتح

مقاله قبلی

ترسناک ترین هتل دنیا : هتل اسکای لج پرو

مقاله بعدی

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر در غذاهای محلی